keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Tunnelmia maalta

Ilmassa on lievää (tai ei niin lievääkään) syysväsymystä, aamuisia käynnistymisvaikeuksia, vastavirtaa, energian puutetta. Tekisi mieli mankua, että voisiko jo tulla kevät, mutta yritän vielä vähän pidätellä isointa kaipuuta. Oikeasti syksyssäkin on paljon hyvää: syksyiset värit, ihan omanlainen valo, riisuuntuvan luonnon kauneus, kynttilät.

Syksyisin tee ja kaakao ovat luksusta, varsinkin, jos lautasella on vaaleaa leipää ja sen päällä jotain "vanhanajan" makkaraa, gotleria tai balkania. Tulee kotoisa olo ja mielikuvia lapsuudesta. Ja sitten on se ihana kontrasti viileän ulkoilman ja kotoisan lämmön välillä, jolloin ulkoa kotiin tuleminen on kuin iso lämmin syleily.

Syksyssä on rujoa kauneutta, hiipumista, luopumista. Tummuutta ja syvyyttä. Jos kesä olisi huikentelevan iloinen kolme-neljäkymppinen energiapakkaus, niin syksy olisi reilusti keski-ikäinen, tummasävyistä viisautta omaava syväluotaava tyyppi. Sellainen, joka osaa luopua asioista silloin, kun on luopumisen aika.


Valoisaa syyskuun vikaa päivää!

6 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :) Syksyssä on tunnelmaa (vaikkei se ihan lemppari mulle olekaan).
   Mukavaa syyspäivää!

   Poista
 2. Kauniita kuvia ja ihanaa syystekstiä. Kyllä syksy vaan on niin mukava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyisin saa melkeinpä parhaimmat valokuvat, kun valo on niin passeli (paitsi sisätiloissa). Ja jostain syystä tykkään siitä fiiliksestä, kun saa vetää päälle takkia ja kaulaliinaa ja verhoutua niiden sisään. Keväällä vastaavasti on ihanaa, kun ne saa nakata nurkkaan ja viilettää menemään kevyemmissä vaatteissa :)
   Kivaa päivää sinne!

   Poista
 3. Kauniita kuvia ovat! Luonto on vaan niin mahtava asia.
  Noin lähtökohtaisesti mä en pidä syksystä yhtään. Juuri siitä, että kesä on poistumassa, pimeä ja kylmä vaanimassa nurkan takana. Syksyn luonnosta tykkään kyllä!
  Ihana, että säkin löydät (ja mä koetan kovasti suggeroida itseäni) näitä syksyn hyviä puolia. Sehän se kai on ainoa oikea tapa selvitä siitä, näkemällä siinä jotakin hyvää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy ei ole minunkaan lemppari, mutta kovasti yritän tsempata, että muistan ne hyvät puolet. Jos ei muuta, niin suklaa ;)
   Ja parin kk päästä ollaan jo pimeimmässä ajassa ja hetikohta sen jälkeen alkaa taas valostua. Me selvitään!!
   Halauksia päivään :)

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall