tiistai 18. elokuuta 2015

Valittuja paloja

Muutama valittu napsaisu mökiltä. Tontti on miehen vanhempien tilan kupeessa ja suurimmaksi osaksi vanhaa vesijättömaata. Toistaiseksi se on karhunputki-, horsma- ja pajuviidakon vallassa. Pajukkoa on kaadettu muutaman vuoden välein, ettei se valtaa ihan kaikkea.

Tekemistä ja keskeneräisyyttä on PALJON. Sisältä valmiina ovat makuuhuone, sauna ja kylppäri sekä pieni kodinhoitotila. Parvelle kuljetaan toistaiseksi tikapuita pitkin, ja parven kaiteetkin puuttuvat. Keittiötä ei vielä ole - sitä korvaa pikkugrilli, keskellä lattiaa tönöttävä vanha sähköhella ja mikroaaltouuni. Kaikenlaista puutetta, keskeneräisyyttä ja viilaamista on loputtomiin. Valmistuu sitten kun(/jos) valmistuu... Siihen asti ollaan kuin leirillä.

Parasta tuossa paikassa on hiljaisuus, luonto ja maisema - jos osaa katsoa kivi-, rakennusjäte- ja ryteikkökasojen ylitse ;)


Järvimaisema, jonka näkee, kun jaksaa raivata tiensä
yli kivenlohkareiden ja mutakasojen.


Vanhaa ja uutta sulassa sovussa. 1800/1900-lukujen
vaihteesta olevaa hirttä on jätetty paikka paikoin
näkyviin. Joskus myöhemmin kerron lisää tontista ja pihaunelmista. Unelmat muuten ovat tärkeitä, sillä ne saavat katsomaan nykyisten epäkohtien yli ja näkemään ripauksen valmista.


6 kommenttia

 1. Niin kaunista! Olette onnekkaita, että teillä on tuollainen paikka :) Puss!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru :) Tunnemme itsemme kyllä onnekkaiksi!

   Poista
 2. Tapetti/hirsiseinä on ihana!! Ja niin meikäläisen värit tuossa tapetissa, tykkään kovasti =) Niin on valloittava paikka teillä ja hissukseen hiljalleen hyvää tulee ;)

  *Kirsikka*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapetti on nimeltään "Lakka", mutten nyt tietenkään muista valmistajaa... Tuo seinä on mustakin niin magee - ja se oli täysin miehen keksintö (sekä taitavan kirvesmiehen toteuttama).

   Poista
 3. Tunnelmallisen näköisiä kuvia, paikka näyttää nyt jo ihanalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ihana - varsinkin kun on oppinut sujuvasti tulemaan toimeen puutteiden ja kaaoksen kanssa :)

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall