torstai 13. elokuuta 2015

Päivitetty ruokalista

Rakastan listoja. Varsinkin sellaisia, jotka helpottavat ja yksinkertaistavat elämää. Kuten vaikkapa arjen ruokalistoja. En jaksa tehdä sellaisia edistyneempiä, jossa olisi vaikkapa neljän viikon ruokalista ja joka päivälle eri ruoka. Meillä kokataan sen verran, että samaa ruokaa useimmiten riittää kahdelle päivälle. Laiskan kokin syndrooma nääs.

Minun ruokalistani on pötköön lueteltuja ruokalajeja, joista bongaan kullekin viikolle ne, joita sattuu tekemään mieli. Jos listassa lukee vaikkapa 'Juurespihvit', niin se voi olla sitä mitä jääkaapin antimista saa kyhättyä tai sitten jokin fiinimpi versio, jonka googletan netin lukuisista reseptisivustoista.

Viikonlopun luksusta - jälkiruokaa.

Kun on päättänyt mitä tulevalla viikolla syödään, voi laatia ostoslistan ja shoppailla kerralla ko. ruokiin tarvittavat raaka-aineet. Täydennykset, kuten maidot ja leivät, voi hoitaa sitten pienemmillä kauppakäynneillä. Ensi viikolla meillä voitaisiin syödä ainakin kasvissosekeittoa, lihapullia (tai jauhelihapihvejä) ja uunileipiä.

Viikonloppujen haasteena on se, että pitäisi kumpanakin päivänä saada aikaiseksi kaksi suht terveellistä, järkevää, helppoa ja mielellään edullista ruokaa. Usein toinen ruoka on silloin jotain kevyehköä ja tosi nopeaa (munakas, uunileivät, pyttipannu tms.) ja toinen jotain ns. parempaa. Ja vielä parempi, jos kummastakin jää vielä seuraavallekin päivälle.

Ja minun päivitetty listani on tässä:

Juurespihvit
Uunilohi
Jauhelihakastike
Makaronilaatikko
Jauhelihakeitto
Nakki- tai makkarakeitto
Nakkikastike
Pinaattiletut
Lihapullat
Kotipizza
Uunileivät
Tortillat
Kinkkukiusaus
Kotihampurilaiset
Lasagne
Silakkapihvit
Kanapasta
Kanankoivet uunissa
Savulohipasta
Kasvissosekeitto
Kasvispasta
Kaalilaatikko
Ruokaisa munakas
Jauhemaksapihvit
Sienikastike/-keitto
Kukkakaalipaistos
Kalapihvit
Risotto

Printatun listan teippaan keittiön kaapinoven sisäpuolelle, josta se on bongattavissa helposti. Sitten vaan ruksailemaan mitä haluaa ja tekemään kauppalistoja. Ja jos hoksaan uusia ruokalajeja, niin kirjoitan sen listan jatkoksi. Niin simppeliä. 

Adios!  

4 kommenttia

 1. Meillä on kyllä kuluneella viikolla olleet samat asiat mielessä :) Oon myös miettinyt, että pitäisi laatia jokin lista arkeen soveltuvista ruokalajeista. Taidanpa napata tämän sinun listasi, noin niin kuin aluksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti samat teemat pyörii kaikissa lapsiperheissä tiettyihin aikoihin vuodesta. (Kohta pitää vissiin alkaa varustautua jo syksyyn, kurakeleihin ja muuhun "kivaan"... ou nou!)
   Hauskaa viikonloppua! Ja koitetaan vaikka lenkkeillä joskus kimpassa? :)

   Poista
 2. Tää oli hyvä juttu, kiitos! Nimim. Ruoanlaittoa inhoava, juuri työelämään palannut äiti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä töihinpaluuseen! Se onkin ihan omanlaisensa vaihe :) Tavallaan haikea, toisaalta helpottavaa (työkaverit harvemmin saavat itkuraivareita ja vessassa saa käydä rauhassa :D ).

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall