sunnuntai 30. elokuuta 2015

Haikeus

Hetket terassilla istuen, peltoja katsellen ja hiljakseen asioita ja tunnelmia makustellen. Niin mielenmukaista ja tyydyttävää. Silti ilmassa on haikeus.

Aamut ovat jo kostean koleita, illat vääjäämättömän kylmiä. Saunan jälkeen ei tee mieli vilvoitella muutamaa minuuttia pidempään, sillä kylmyys puskee ihon alle nopeasti. Päivällä aurinko lämmittää, mutta siinäkin on jotain, joka muistuttaa: kesä on jo enemmän muistoissa kuin läsnä.

Öisin kuunvalo on maalannut maiseman taianomaiseksi. Silloin olen seissyt pellonreunassa ja tuntenut villiä mielihyvää. Taivaalla tuhannet tähdet ja ympärillä hiljaisuus, joka saa korvat soimaan.

Katselen ohi vyöryviä pilvimassoja. Jossain kauempana kumisee ukkonen. Suruvaippa lepattaa ohitseni ja minä myönnän. Kesästä on kohta päästettävä irti. Vielä silti pihassa kukkii yksinäinen auringonkukka. Mistä lie siihen tupsahtanut. Se on vahvavartinen ja vankka, kuin pieni aurinko. Päätän, että ensi keväänä kylvän auringonkukansiemeniä pitkin tonttia.

6 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kesän loppuminen on aina niiin haikeaa... Yritän silti vielä ihan pienen hetken vakuutella itselleni, että on loppukesä eikä alkusyksy :) Ja joskus teeskentelen sitäkin, että vielä syys- ja lokakuussakin on melkein kesä. Syksy ja talvi vaan ovat niin pitkä jakso, että kaikki hätäkeinot pitää käyttää ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos mussu :) Oli taas niin rauhoittavaa olla maalla. Oli sopivasti pihahommia ja vastapainoksi lepoa. Lukeminen on ihan parasta mielen rauhoittamista. Suosittelen tuota Snellmania.
   Puss ja puhtia uuteen viikkoon!

   Poista
 3. Kesän luopumisen haikeus on löytänyt minutkin jo. Tässähän on jo menty jatkoajalla, joten minä tahansa aamu voi olla se, jolloin täytyy todeta, että nyt on kesä ohitse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä... Itse venytin kesäfiilistä pukemalla tänäänkin caprit ja kesäiset kengät. Syysromppeet saavat vielä hetken odottaa :)

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall