tiistai 25. elokuuta 2015

Batteries charged

Viikonloppuna latasin akkujani. Imin itseeni aurinkoa, lämpöä, loppukesän tuoksuja. Intouduin reuhaamaan vesurinkin kanssa. Kuulemma manasin aika kärjekkäästi tontin epäkohtia, ja että muinaisessa neuvostoliitossa varmaan kaatopaikatkin olivat siistimpiä. Voipi olla... Yritin nähdä silmissäni palan valmista ja jotain idyllistä, mutta kieltämättä jopa minun vilkkaalla ja värikkäällä mielikuvituksellani se oli vaikeaa. Mutta kyllä se sieltä vielä tulee.Otin myös aikaa nuoremman pojan kummien mökillä visiteeraamiseen. Tarkoitus oli mennä uimaan, mutta poikia sitten kiinnostikin kaikki muu paitsi uiminen. Loogista kerrassaan, kuten lasten aivoitukset useimmiten :) Jossain vaiheessa viikonloppua sain päähäni, että minähän en täältä muuten lähde ja päätin jatkaa viikonloppua maanantaille. Esikoisen opelle viestiä (kaikkien protokollien vastaisesti ja varmaan rikkoen kaikkia mahdollisia koulun sääntöjä - sietäisin joutua puhutteluun), tarhaan viestiä, ja töihin viestiä, että tää tyttö on nyt lomalla. Kiltin tytön kapina kerrassaan.

Vapaapäivä kannatti. Reuhtaamisen ja hikoilun lisäksi viikonloppuun mahtui siten myös lukemista, vadelmien metsästystä, jälkkäriä, auringon paahtamat posket ja yhteisiä hetkiä miehen kanssa. Ihaninta oli se lukeminen terassilla, peltojen äärellä, välillä kasvot kohti aurinkoa kääntäen ja viileää juomaa siemaillen. Aah mikä nautinto. Tunsin saavani ihan mukiinmenevän revanssin totaalisen onnettomista lomakeleistä.
Tällä latauksella jaksaa kahlata arjessa taas jokusen pätkän eteenpäin. Ja muistetaan, että vieläkin on kesää jäljellä. Minulle kesä loppuu sitten, kun auton ikkunat ovat aamuisin kohmeessa ja viimeisetkin lehdet puista ovat tippuneet. Pidän kiinni vielä tästä tunnelmasta.

6 kommenttia

 1. Ihana kuulloinen viikonloppu sulla! Ja hei yläfemmat kiltin tytön kapinalle :D Jatka samaan tyyliin, muru!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, pieni kapina joskus on paikallaan :D
   Puss ja valoisaa viikkoa!!

   Poista
 2. Ole onnellinen, että voit toimia noin. Monissa toimipaikoissa ei onnstu; olet onnenpekka!! Oma mökki ja kaikkea, nauti siitä!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on onneksi tietyissä asioissa joustoa ja onneksi on säästössä lomapäiviä. Vaikka täytyy sanoa, etten silti voi ihan koska tahansa repäistä ja ottaa lomaa :) Nyt pystyin, ja hyvä niin.
   Nauttimista sinullekin ♥

   Poista
 3. Kuulosti loistavalta viikonlopulta ja mahtavasti osasit sitä myös jatkaa. Kyllä pienten lasten kanssa vielä voi tehdä tuollaisia yllätyksellisiäkin poissaoloja ja ihana, että sinulla on tuollainen työpaikka, jossa se onnistuu. Minun lomani on nyt päättynyt ja paluu arkeen on tehty. Kotona on hiljaista, kun siellä olemme vain minä ja koira. No, jouluna pojat saapuvat kotiin ja kaksi saattaa jäädäkin. Toinen kaksosista sai työpaikan, joten hän lähtee heti töihin armeijan jälkeen ja alkaa oman pesän perustaminen. Esikoisen taas pitäisi jouluna valmistua ja se tarkoittaa muuttoa kotiin. Kainuuseen hän ei halua jäädä. Ihania loppukesän päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä alkaneeseen arkeen! Sinulla oli aivan huiput lomasäät - kuten ennustitkin!
   Voi että, teillä on pojat on niin oman elämän kynnyksellä... Silti vielä onneksi kotonakin piipahtelemassa ja viipyilemässä :) Onnea heille valmistumisiin, työpaikkoihin ja kaikkeen!!
   Ja sinulle leppeitä loppukesän päiviä!

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall