torstai 30. heinäkuuta 2015

Parhaita hetkiä

Elämässä on välillä haastetta ja kivistä ylämäkeä, mutta onneksi on kaikkea upeuttakin.

Se, kun arki ahdistaa ja on ihan pakko juputtaa tiskaamattomista tiskeistä, maksamattomista laskuista, jästipäisistä lapsista, liioista tekemisistä, liian monista lukemattomista kirjoista joita ei tänäänkään ehtinyt lukea, sydänalassa ahdistavista peloista ja muutamasta kymmenestä muusta mielenpäällä pyörivästä mustanpuhuvasta möykystä. Ja kun toinen tulee silloin halaamaan ja sanoo: "Kyllä me selvitään" tai "Minä olen rinnallasi".

Illalla se hetki, kun lapset ovat sängyissään ja sitä luulee heidän jo nukahtaneen. Itse istuu sohvalla lukemassa kirjaa, kun lastenhuoneesta kuuluu vienosti: Äiti, sinä olet ihana. Niin sinäkin kultaseni, vastaan, ja tunnen mielihyvän hyrinää.

Pienet hetket auringossa. Tänä kesänä ne toden totta ovat olleet pieniä hetkiä. Silloin on ollut onnekas, jos on sattunut olemaan paikalla ja on voinut kääntää kasvot auringon hellittäviksi ja sulkea silmänsä ja antaa ajatusten lentää ohi pilvien (jotka tietenkin jo roikkuvat taivaanrannassa valmiina ajelehtimaan valon eteen, murr).

Kun puuhailee kotona ja touhujen lomassa katsahtaa olohuoneen sohvalle: mies ja pojat ritirinnakkain katsomassa televisiota kaikessa hiljaisuudessa ja sovussa. Mikään ei voisi korvata heitä ja silloin tajuaa olevansa superonnekas, kun sai takaisin kaiken sen, minkä kerran jo menetti: perheen.

8 kommenttia

 1. No näinpähän juuri♥♥

  Toivoisin itse useammin huomaavan nämä pikkuiset onnen asiat arjessa. Mutta niin vaan se päsmäys ja tohina usein peittää kaiken allensa.

  Oon kyllä tosi onnellinen sun perheesi puolesta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän siinä helposti käy, että arjen kiire peittää alleen kaiken muun. Onneksi ne pienet asiat joskus nousevat pintaan ja saavat muistamaan miten onnekas sitä loppujen lopuksi on... ♥
   Ja kiitos, kun iloitset meidän perheen puolesta!

   Poista
 2. Oikeassa olet, perhe on paras! Syrän sinne, muru!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydämiä sinnekin! Ja ihanaa viikonloppua ♥
   Pian jo nähdäänkin, jee!!!

   Poista
 3. Kauniisti kirjoitettu. Se, että osaa pysähtyä nauttimaan niistä pienistä ja ohikiitävistä onnen hetkistä arjen keskellä, on suuri taito.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arjessa pysähtyminen ja kiitollisuuden tunteminen asioista - siinäpä varmaan olisi onnellisen elämän avain ja sitä kohti pitää mennä :)

   Poista
 4. Perhe on tosiaan paras, ihanaa että löysitte toisenne uudestaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookin?! Elämä on yllättää toisinaan, ja uskon, että tämä toinen mahdollisuus opettaa meille paljon :)

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall