maanantai 20. heinäkuuta 2015

Balanssia

Uusi viikko - ja viimeinen lomaviikko. Sen kunniaksi pitää taas palautella mieleen hyvinvoinnin aakkosia. Elämä on arkea ja arjen pitäisi olla siedettävää, mielellään sopivassa määrin jopa nautittavaa ja voimaannuttavaa. Ainakin sellaista, ettei omasta elämästään kaipaa koko ajan lomalle. Jos se on viikosta ja kuukaudesta toiseen uupumuksen suossa rämpimistä, on jotain vialla. Ja jos jotain on vialla, sen voi yrittää korjata.

Törmäsin naistenlehdessä huippu-urheilijoiden lääkärinä tunnetun Aki Hintsan haastatteluun. Hän on kehitellyt teorian menestyksen ympyrästä. Omassa työssään hän soveltanee ko. teoriaa urheilijoihin ja huippuliikemiehiin, mutta mikäpä ettei sitä voisi soveltaa tavallisen työssäkäyvän äidin arkeenkin."Ytimessä on ihmisen oma identiteetti, johon vaikuttavat kuusi osa-aluetta: henkinen hyvinvointi, aktiivisuus, ruokavalio, terveys, biomekaniikka eli liikunta sekä palautuminen eli lepo." (Me naiset 18/2015)

Jokunen osa-alue toimii tällä hetkellä ihan tyydyttävästi, mutta ne, jotka eivät toimi, vaikuttavat perustavalla tavalla negatiivisesti ainakin henkiseen hyvinvointiin ja lepoon (ts. niiden vähäisyyteen). Kun pyrin parantamaan niitä osia, jotka nyt tökkivät, paranee kokonaisuuskin, right? Siispä mietintämyssy päähän ja kädet saveen (tai johonkin). Ja oheinen piirustus jääkaapin oveen muistutukseksi ;)

(Silti en voi olla ihmettelemättä, että mikä siinä hyvinvoinnissa ja balanssissa olemisessa on niin #¤%&&# vaikeaa. Huoh...)

4 kommenttia

 1. Se balanssissa olo nyt vain on niin vaikeaa silloin kun lapset ovat pieniä. He tarvitsevat äitiä paljon, työ vie päivästä suurimman osan ajasta, et ehdi liikkua etkä nukkuakaan riittävästi ja ruokailut on mitä on. Eli missä kohden tässä nyt balanssiin pääsee? Eikä tähän ehtinyt edes kirjoittaa hyvin hoidettua parisuhdetta? Siis mitä? No kaiken tämän läpi käyneenä ja lapset jo aikuiseksi saaneena täytyy kertoa, että niistä vuosista selviää. Ellei muulla niin lääkkeillä ja terapialla. Se tunti terapiassa vastasi hyvinkin useampaa oman ajan hetkeä. Pienetkin hetket kirjan tai elokuvan parissa antavat voimia jaksaa eteenpäin ja kohta alkavat koulut ja elämän normi arki. Se saa taas kokon pakan järjestykseen ja kaikki tyytyväisiksi. Kesään ja lomaan ahdetaan niin valtavasti toiveita ja odotuksia (vaikka vain alitajuisia), että kun kaikki ei mene putkeen eikä ilmat suosi kuten tänä vuonna on ollut, niin paluu arkeen on monesta varmasti ihan parasta. Ellei sitten samalla koputtele avioerojuristin ovelle. Tämä on asianajajien kulta-aikaa!
  Voimia viimeiselle lomaviikolle! Älkää tehkö mitään suurta. Olkaa ja nauttikaa yhdessä olosta ja palatkaa virkeinä arkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meillä ei ollut isompia odotuksia loman suhteen (ainakaan tietoisesti). Kumpikin viihdymme tavallisten asioiden ja kotonaolon parissa, onneksi ☺ Mutta totta on, ettei ainakaan sää ole suosinut akkujen lataamista. Itse lukeudun niihin, jotka reagoivat herkästi säähän ja kyllä tämä jatkuva matalapaineiden aalto on vaikuttanut mielialaan... Mutta parempaa toivoen ja eteenpäin mennään!

   Poista
 2. Nyt kuullostaa hyvältä! Balanssi on maailman vaikein juttu, vähän niin kuin itsensä rakastaminen....
  Sitä kohti kuitenkin, se on ainoa keino olla onnellinen :)!
  Olet rakas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieniä askelia - välillä oikeaan suuntaan ja välillä harhaan. Ehkä kaikella on tarkoituksensa... ☺
   Ja kiitos, olet tärkeä kannustaja ♡

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall