tiistai 9. kesäkuuta 2015

Sekalaista...

Siis hetkinen. Kalenterin mukaan elämme jo pitkälti kesäkuuta. Silti lämpömittari näyttää aamuisin +5, jokunen viikko sitten kylvetyt salaatit ovat edelleen n. sentin mittaisia ja ulos joutuu pukeutumaan. Lauantaina yritin pitää hametta, mutta kipitin pikimmiten sisälle vaihtamaan lämpöiset vaatteet. Sentään ei sada räntää.


Eilen puolet perheestä lähti mummolaan. Minä jäin kotinaiseksi kuopuksen kanssa. Mukavaa niinkin, sillä yhden lapsen kanssa on paljon iisimpää. Ehtii kuunnella kaikki höpötykset, vastailla samaankin kysymykseen vaikka sata kertaa ja voi antaa huomiota ihan eri lailla. Iltahommatkin sujuivat eilen kuin vettä vaan. Normaalisti homma menee niin, että tyypit sen kuin sekoilevat keskenään ja kaikki pyynnöt ja käskyt kaikuvat kuuroille korville. Huomasin senkin, että kuopus on ihan oikeasti kiltti, tottelevainen ja ihana, sittenkin. Normiarjessa tuon aina unohtaa, sillä veljesten sählätessä kuopus osaa olla hirveä riiviö.

Töiden puolesta alkaisi olla sellainen olo, että joutaisin jo lomalle. Lasken päiviä ja huokailen työtehtäville. Mutta vielä niitä päiviä riittää ja yksi tilaisuuskin olisi vedettävänä. Ja sanonko miten paljon inhoan esillä oloa, ihmisryhmille puhumista ja sitä, että pitäisi yrittää olla fiksu, filmaattinen ja mahdollisimman informatiivinen. Jännitän, sekoilen ja panikoin ja lopputulos on jotain kauheaa. Oh dear...


Kunniamaininnan myönnän itselleni siitä, että viikonloppuna pesaisin yhden ikkunan. Sitä en nyt jaksa ajatella, että ne muutkin ikkunat vaatisivat toimenpiteitä. Toteanpahan vain, että yök.

Päätin myös, etten lähde mukaan lasten synttärijuhlien paisuttamiseksi isoiksi häppeningeiksi. Ei tule HopLop-, Megazone- tai Mäkkärisynttäreitä meidän esikoiselle. Sen myötä ei myöskään monen sadan euron laskua. Sen sijaan menemme synttäriporukalla laavulle paistamaan makkaraa ja oleskelemaan luonnossa. Jos nyt kukaan siis tulee, kun ei pääsekään hillumaan kalliiseen älämölö-keskukseen ;)

Sen sijaan säästän nekin rahat ja satsaan muutamaan kotimaan hotelliyöhön perheen kesken. Jonnekin, missä on rantaa, kiva hotelli, sopivaa tekemistä lapsille (=ei liian kallista eikä meluisaa), jotain kivaa aikuisille ja ennen kaikkea tovi pois kotoa ja arkirutiineista. Siihen ei talous vielä kaadu, mutta saa hetkellisen vaihtelun ilon.

kuvat: https://www.pinterest.com/tuular/inspiration-details/ 

10 kommenttia

 1. Samoilla linjoilla lasten synttäreiden suhteen. Eestissä varsinkin harrastetaan JÂTTI synttäreitä kaikenmaailman klouneineen ja keijuineen. 30 ipanaa, kasa ruokaa ja toinentoisiaan jättimäisemmät lahjat. Uhh ja yök! Meidän 9vee diskoili kaverinsa kanssa yhteisissä synttärijuhlissa Taideruukin käytävällä. Mitä luulet, jääkö traumoja? :P

  Leppisaa kesää! Onneksi voimme tehdä itse ne valinnat, pienetkin... <3

  Ps. Sorry, kun en ole käynyt kommentoimassa ikuisuuksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taideruukki-synttärit kuulostaa niin makeilta, vau! Se on upea paikka, jäi mieleen :)
   Ja ei haittaa kommentoimattomuus - pääasia, että olet olemassa siellä jossain ♥
   Ihanaa kesää!

   Poista
 2. Hihhei, ihanat kuvat! Tuo sammalmetsä...

  Synttärit, hmm... tänä keväänä jäi Oskulle järjestämättä kokonaan, kun ei päästy yhteisymmärrykseen paikasta. (Ei muistuteta..) 7v-synttärit järjestettiin pari vuotta sitten kotona sirkusteemalla, mutta ne oli viimeiset kotona, traumat jäi! Hirvee aihe! Ens keväänä menkööt parin kaverin kanssa vaikka leffaan, that's it!

  Hry mihin teissukihteeseen te nyt päädyitte?? :)

  VastaaPoista
 3. Teissukihteeseen = reissukohteeseen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi :) Reissukohde on vielä hivenen kysymysmerkki, mutta luultavasti Yyteri. Tai sitten joku muu :D Mennään silleen kuin nenä näyttää ja millaiset on kelit (ja toivotaan, että on vapaita hotellihuoneita vielä siinä vaiheessa, kun osataan päättää!)

   Meillä oli kuopuksen 5v-synttärit kotona, mutta porukka oli sen verran pieni, että se vielä meni. Yhtään isompia syndejä en kotona halua pitää enkä isommille pojille - näen painajaisia pelkästä ajatuksesta.

   Hauskaa kesäaikaa sinne! :)

   Poista
 4. Don't worry! Sä tuu olee timanttia!

  Ja mitä tulee lapsisynttäreihin, simple is best.

  Puss muru, voi kun jo pian nähtäis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puss, ja kiitos :) Vaikka pahoin pelkäänkin, että tilaisuuden kanssa tulee käymään näin:
   https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/b6/2e/f6/b62ef641d71520a9a42bcf6df644a10c.jpg

   Poista
 5. Laavusynttärithän ovat ihan loistava idea ja elämys lapsille! Monet lapset jäävät nykyään paitsi ihanista ja jännittävistä luontoelämyksistä. Olen varma, että nauttivat nuotiosta ja maastossa riehumisesta ihan kybällä!

  Ja ei sinun tarvitse esittää fiksua ja filmaattista. Ainakin blogisi perusteella olet aidosti sellainen ja kaiken kukkuraksi vielä helposti lähestyttävän oloinen. :) Tilaisuus menee varmasti nappiin. Ihan suotta stressaat.

  Isla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa epäilen minäkin, että monelle lapselle ei välttämättä kerry liiemmin luontokokemuksia. Laavusynttärit ovat ainakin takuuvarmasti erilaiset kuin synttärit keskimäärin :) Toivotaan vaan hyvää säätä!

   Ja voi kiitos - ihanasti sanottu ♥ Kylläpä tuli hyvä mieli!
   Tilaisuus myös meni ihan hyvin, eli suotta stressasin... :D Sitä vaan haluaisi niin viimeisen päälle varmistaa, että osaa asiansa ja ettei mikään mene mönkään, että sitten melkein menettää yöunensakin mokoman takia. Hassua sinänsä... :)

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall