maanantai 22. kesäkuuta 2015

Onnea ja epäonnea

"Kun juhannus tuntuu onnelliselta, odottaa kotimatkalla jo epäonni."
Uusi pirkanmaalainen sananlasku, sukua sanonnalle: itku pitkästä ilosta. 

Juhannus oli sadetta ja kylmää, aurinkoa ja lämmintä. Selviytymisleiriä ja nautiskelua. Lasten sujuvaa leikkiä ja nujakointia vuorotellen. Hieno kokko, joka roihusi komeasti kaatosateesta huolimatta. Pari turhaa napinaa tyhjästä (menkat, you know) ja monta kivaa hetkeä vastapainoksi. Järven tuijottelua, kauriiden bongailua  - joku oli tilannut ne juoksemaan terassin ohi juuri kun ruokailimme - kurkien, kuovien ja joutsenten katselua. Kaiken kaikkiaan monta ihanaa hetkeä perheen kanssa, hyvä mieli ja luontoelämyksiä.

Koska lukeudun (mielestäni) muinaisten selviytyjämökkiläisten heimoon, jotka selviytyvät suht karuissakin olosuhteissa, en hätkähdä vaikkei käytössä olekaan luksuskeittiötä tai valmista pakettia. "Keittiö" on toistaiseksi kasa epämääräistä rakennussälää ja keittiöesitteitä. Kaikki muutenkin vähän huiskin haiskin, kesken ja vaiheessa. Ruuanlaitosta selvittiin mikrolla ja pikkugrillillä plus sillä, että mies kävi kiehauttamassa perunat vanhempiensa luona. Piha on erilaisia kasoja: kivi-, savi-, lauta- ja rakennusjätekasoja. Sitten on nokkos-, horsma- ja lupiiniviljelmiä, joista viimeksi mainittu on suosikkini. Ehkä joskus kymmenen vuoden päästä on jotain muutakin tai ainakin ne kasat ovat toivon mukaan muuttaneet muotoaan.

Mutta jottei nyt liian helppoa ja kivaa olisi ollut, niin paluumatkalla auto alkoi ns. keittää ja eihän siinä muu auttanut kuin kikkailla jollain konstilla lähimmälle huoltsikalle. (Tai "huolto"asemalle. Nykyään niiltä ei saa edes tyhjää vesikanisteria tai muovipulloa tositarpeeseen, murrr.) Vähän lisää kikkailua ja jäähdytinnesteen lisäämistä, sitten tuttu autokorjaaja hätiin ja diagnoosina kannen tiivisteen rikkoutuminen. Auto hinaukseen, itselle tilapäiskyyti ja iso harmitus. Lomabudjetista ei nyt tulekaan vain pikkuruinen vaan miinusmerkkinen. Kiukuttaa, mutta tuleepahan nyt sitten pakkopyöräiltyä ja kiinteytettyä pakaroita fillaroidessa ;)  Ja kun ei ole autoa, niin kauppareissutkin voi ottaa kuntoilun kannalta. Ou jee.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall