sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Esikoisen synttärit ja kesän eka sortsipäivä

Eilen vietimme esikoisen kaverisynttäreitä. Oikea synttäripäivä on vielä edessä, mutta kemut pidettiin tässä vaiheessa ennen kuin kaikki ovat pyrähtäneet kesälaitumille mummoloihin, mökille ja reissuihin. Pari kutsuttua ei päässyt, mutta kasassa oli viisi kaveria sekä omat pojat. Mikä vilinä ja vauhti!

Ohjelmassa oli makkaranpaistoa ja herkkuja laavulla. Olin varannut muutakin ohjelmaa, mutta kukaan ei halunnut leikkiä tietovisaa, valokuvaajaa tai muutakaan. He keksivät itse omat leikkinsä ja mm. tekivät kaarnaveneitä puunpalasista, oksista ja puidenlehdistä. Juoksivat hippaa, piilosta ja löysivät "kultaa" kivien pinnasta :)  Me vanhemmat laskimme päitä taukoamatta ja yritimme pysyä laskuissa mukana, kun pikkutyypit vilistivät valonnopeudella paikasta toiseen. Meille hieman stressaavaa, mutta lapsilla näytti olevan mukavaa. Ja huh - kukaan ei pudonnut järveen, eksynyt metsään tai loukannut itseään.

Makkaranpaisto on keskittymistä vaativaa
ja vakavaa touhua :D
Tänään sai vetää ensimmäistä kertaa sortsit jalkaan. Mikä ihana lämpö ja aurinko! Mieli virkistyi vahvasti plussan puolelle, kun tuntui kesältä eikä vähälumiselta talvelta.

Huomenna pakkaamme laukut, hyppäämme junaan ja junasta laivaan. Sitten seuraavat 23 tuntia laivalla pallomeren, tax-freen ja buffetin merkeissä. Enimmäkseen varmaan ensiksi mainitun parissa ja buffet jäänee hätäiseksi hotkaisuksi ;)  Matkaseurana on tuttavaperhe ja heidän melkein saman ikäiset lapsensa. Tosin jännitettävää riittää loppumetreille, sillä Miehelle saattaa tulla tärkeä työhön liityvä tapaaminen - tai sitten ei. Saamme tietää vasta huomenna lähdenkö minä yksin lasten kanssa vai pääseekö koko perhe matkaan. Voi stressi... Eka laivamatka meille ikinä, joten pitäkää peukut pystyssä, että pääsemme kaikki laivalle!

Nyt lakkaamaan varpaankynsiä ja miettimään huomista garderobia, adios...! Sillä ON väliä millaiselle mekolle lapset jäätelönsä kaatavat ;) 

7 kommenttia

 1. Laavulla pidetyt synttärit on kiva idea :)

  VastaaPoista
 2. Toivotaan teille onnistunutta laivareissua koko perheen voimin!

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti pääsette kaikki matkaan! Ihanaa reissua joka tapauksess! ;)

  VastaaPoista
 4. Pidetään peukut pystyssä. :) Kivaa lomaa teille <3

  VastaaPoista
 5. Olipas teillä tosi kivat synttärit! Ihania kekseliäitä lapsia!

  Mukavaa reissua teille!

  VastaaPoista
 6. Ihanaa kuplivaa reissua, muru!

  VastaaPoista
 7. Kuulostaa viuhahtelevalta. Mukavaa lomaa!

  VastaaPoista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall