perjantai 29. toukokuuta 2015

Sittenkin vahvaa liimaa

Viime vuoden alkupuolella avioeropäätöksen jälkeen pähkäilin sitä miksi joillakin on vahvaa parisuhdeliimaa ja joillain ei. Tuntui isolta epäonnistumiselta ja elämää suuremmalta tragedialta, kun oma avioliitto päättyi eroon ja sen myötä kaikki elämiseen liittyvät kuviot pyörähtivät päälaelleen. En osannut lakata kyselemästä miksi juuri meidän suhteemme ei kestänytkään - enkä voinut mitään sillekään, että hetkellisesti katkeruus oli hallitseva tunne elämässäni.

Tässä vaiheessa voinen sanoa, että meillä sittenkin on vahvaa liimaa! Asiat päätyivät joitain kuukausia sitten siihen, että aloimme nähdä toisemme uudessa valossa. Syksyn aikana vaihdoimme pitkiä sähköposteja ja teimme jonkinlaista tilinpäätöstä avioliiton vaikeuksista ja avioerosta. Meilien myötä löytyi uudenlainen anteeksianto ja ymmärrys. Vuodenvaihteessa moni asia tuntui kääntyvän uuteen asentoon ja eksä alkoi yhä useammin vierailla luonani. Keskustelimme paljon ja vanha tuttuus tuntui lämmittävältä ja turvalliselta. Pikku hiljaa ja varovasti uskalsimme myöntää, että haluamme yrittää rakentaa yhteistä tulevaisuutta, emmekä halua heittää pois sitä mitä meillä on. Tuntui lämmittävältä kuulla, että olen hänelle Elämän Rakkaus ja ainutlaatuinen. Ja onhan meillä jotain sellaista, mitä emme voi kokea kenenkään muun kanssa - yhteiset lapset!

Erillään asuminen oli tehnyt tehtävänsä ja kumpikin oli tahoillaan ehtinyt tasaantua, rauhoittua, elää vähän uuttakin elämää. Huomasimme, että elämää voi olla avioeronkin jälkeen ja että meressä on muitakin kaloja. Mutta silti se aavanmerenkalastus ei enää tuntunut vaihtoehdolta. Vanha tuttu apaja oli sittenkin parempi kuin pussillinen uusia.


Tiedän, ettemme nytkään tule pääsemään helpolla. Olemme toisillemme rakkaita ja tärkeitä, mutta myös hankalia. Välillä hakkaamme päätä seinään ja ärsytämme toisiamme. Olemme kuin magneetit, jotka samaan aikaan vetävät toisiaan puoleensa, mutta väärin päin asetettuina puskevat toisiaan kauemmaksi. Mutta myös puhumme ja yritämme aidosti ymmärtää toisiamme. Yritämme muistaa, että tämän kaiken voi menettää kovin helposti, ja koitamme nähdä hieman vaivaa sen eteen, ettemme lakkaisi näkemästä toisiamme arvokkaina.

Olemme asuneet nyt jonkin aikaa yhdessä perheenä. Joskus hieman tekee tiukkaa, kun toinen on vetäytyvä introvertti ja toinen paljon kontaktia tarvitseva ekstrovertti. Toinen tarvitsisi paljon yksinäistä aikaa, toinen paljon kanssakäymistä. Kummallakin on omat tapansa reagoida vaikeuksiin, stressiin ja kiireeseen. Kaiken raameina on 70 neliötä, kolme huonetta sekä vessa, jonne kaikki yrittävät ängetä aamuisin samaan aikaan. Edessä olevista haasteista ja elämän kiemuroista ei voi tietää. Ehkä onnistumme, ehkä emme - mutta ainakin teemme parhaamme ja se riittäköön.

Aurinkoista viikonloppua!

Ps. Nyt myös tiedätte kuka on "bulgarialainen au-pair", joka meille muutti ja josta joskus taannoin vitsailin ;)

31 kommenttia

 1. Herranen aika. Tämäpä olikin yllätys! Mutta ihana sellainen! Näinkin siis ihan oikeasti voi käydä... Paljon onnea teille ja myös paljon Tahtoa ja pinnaa. Ja sitä Rakkautta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tämä on yllättänyt itsenikin :) Toinen mahdollisuus meidän perheelle!

   Poista
 2. Oon niin iloinen teidän puolesta!!
  Usein katsoessaan taaksepäin ymmärtää, että kaikki tapahtunut oli koettava, jotta päätyi tähän hetkeen. :)
  Rakkautta teille ja paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru! Noin se meni - erossa olo oli koettava, jotta nyt voimme olla tässä pisteessä. Kumpikin tahollaan kävi läpi asioita, joita emme yhdessä saaneet käytyä läpi silloin aiemmin...
   Elämä on vaan niin outoa joskus :)

   Poista
 3. Ihanaa, oikein paljon onnea teille tulevaisuuteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onnea takuulla tarvitaankin (ja tsiljnoona kiloa kärsivällisyyttä, välittämistä ja kaikkea muuta mahdollista :D )

   Poista
 4. Onpa ihanaa!
  Kuulostaapa samalta teidän parisuhdepersoonat (ja vessat ja neliöt :D ), kun täälläkin yksi introvertti ja yksi jatkuvaa juttelua ja analyysia kaipaava yrittävät elää yhdessä...
  Ja mun vanhemmathan erosivat toisistaan viisi kertaa (viimeinen oli kylläkin lopullinen), kun aina asumuseron jälkeen alkoivat kaivata toisiaan ja yhteistä elämää. Ei muuta kuin kaikkea hyvää korjausprosessiin, kuulostaa siltä että bulgarialainen au pair on sopivan karvainen ja hyvä osa perhettä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Pitäisi melkein käydä jokin parisuhdekurssi, joka olisi suunnattu nimenomaan tällaisille ekstrovertti/introvertti (herkkä/epäherkkä) -pariskunnille. Seltiytymiskurssi täysin erilaisille parisuhteen osapuolille tai jotain sinnepäin... :D

   Poista
 5. Voi että, onpa hieno juttu!!! Olen tosi onnellinen teidän kaikkien puolesta, vaiko en teitä tunnekaan!!!!
  Todella upea juttu!!!!
  Elämä totta totisesti ON.

  VastaaPoista
 6. Hieno uutinen, onnea! <3 Pojat on varmasti innoissaan! terkuin Heini PS. Lukihan bulgarialainen au pair myös sen kirjan jota suosittelin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pojat ottivat asian aika lungisti. Tyyliin, että "Aha, saanko katsoa telkkaria" :D
   Bulgarialainen ei ole lukenut sitä, mutta minä luin (melkein kokonaan). Ehkä siteeraan hänelle ne pääkohdat ;)

   Poista
 7. <3 <3
  Paljon paljon rakkautta teille!!! <3

  Ihanaa kun olette yhdessä, Jumala suojelee teidän liittoa ja perhettä, ihan varmasti. <3

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos! Ja ON ihanaa! Joskus loppu ei olekaan loppu, vaan uuden alku :)

   Poista
 9. On toi kyllä upeeta! Mä kadehdin tota, että opitte puhumaan ja kuuntelemaan ja ymmärtämään.

  Mulla on siihen matkaa.

  Ootte te sankareita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mussu :) Ihmettelen vielä itsekin! Tajusin senkin, että ennen oli paljon sellaista vääränlaista periksiantamattomuutta, joka esti anteeksi antamisen ja riitatilanteiden ohi menemisen. Kummmatkin pysyttiin poteroissamme - nyt uskalletaan ja osataan tulla puoliväliin vastaan.

   Poista
 10. Hah, ilmankos et vastannut minun kommenttiini silloin kun epäilin, että eksä on muuttanut kanssanne samaan kotiin. Olin oikeassa, jes! Niistä kuvista joita laittelit nimittäin näkyi niin selvästi lasten rakkaus tähän ihmiseen, etten voinut uskoa sen olevan lapsille vieras. Ja lakkasit kirjoittamasta lasten poissaolosta. Ehkä teillä oli liiaksi isoja juttuja siinä kun lapset olivat ihan pieniä ja oli vielä se omakotitalokin. Se vaatii paljon voimia ja töitä kaikilta. Olen niin onnellinen teidän puolestanne, että löysitte toisenne kuitenkin uudelleen! Avioliitto ei ole koskaan helppo juttu, mutta liian helpolla ei myöskään saa luovuttaa. Kaikkea voi yhdessä opetella varsinkin kun ensin opetellaan puhumaan asioista. Tuo on oikea asenne, että tilanteissa pitää tulla myös vastaan. Ei saa pelkästään ja aina olla vain omaa mieltään! Ehkä sillä toisellakin on oikeasti hyviä ajatuksia. Valoisaa kesää teille koko perheelle ja onnellisia askelia kohti tulevaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kyllä sen kommenttisi ja ajattelin, että osasitpa hyvin arvata :)
   Nyt olen tosi onnellinen. Kumpikin sai eron aikana tasattua tunteitaan ja ajatuksiaan. Tietenkään kaikki ei ollut helppoa, ei tosiaankaan, mutta tarpeellista. Luulenpa, että ilman tuota eroa emme olisi nyt tässä asetelmassa tai ainakin tähän pääseminen olisi vienyt hurjan pitkän ajan ja lukuisia kertoja pari- ja yksilöterapiaa. Joskus näköjään loppu voi olla uuden alku :)
   Kiitos toivotuksista! Samoin sinne ihanaa kesää!

   Poista
 11. Tämä laulu tuli mieleeni (vaikka ilmeisesti jossakin versiossa siinä lauletaan äidistä). Olen liikkuttuneen iloinen teistä kahdesta!

  It's been seven hours and fifteen days
  Since u took your love away
  I go out every night and sleep all day
  Since u took your love away

  Since u been gone I can do whatever I want
  I can see whomever I choose
  I can eat my dinner in a fancy restaurant
  But nothing
  I said nothing can take away these blues

  `Cause nothing compares
  Nothing compares 2 u

  It's been so lonely without u here
  Like a bird without a song
  Nothing can stop these lonely tears from falling
  Tell me baby where did I go wrong

  I could put my arms around every boy I see
  But they'd only remind me of you
  I went to the doctor and guess what he told me
  Guess what he told me
  He said, "Girl, you better try to have fun no matter what you do."
  But he's a fool

  `Cause nothing compares
  Nothing compares 2 u

  All the flowers that u planted, mama
  In the back yard
  All died when u went away
  I know that living with u baby was sometimes hard
  But I'm willing to give it another try

  Nothing compares
  Nothing compares 2 u
  Nothing compares
  Nothing compares 2 u
  Nothing compares
  Nothing compares 2 u

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ihanaa, että iloitset meistä.
   Aurinkoista kesää sinulle ja perheelle!

   Poista
 12. Upea juttu teidän kaikkien kannalta! Tsemppiä uuteen alkuun!
  Elsie

  VastaaPoista
 13. Jee, mahtavaa! Mä arvasin ja toivoin, että kyseessä oli sun ex-puoliso :) Onnea ja rakkautta teille <3 Kahdesti eronneena tiedän kokemuksesta, että ei elämä miestä vaihtamalla parane. Usein on kyse jostain muusta, jostain omasta jutusta. Ja hän on ainoa maailmassa joka rakastaa sun lapsia yhtä paljon kuin sinä. Olen tosi iloinen teidän puolesta, vaikka en tunnekaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lämmittää tosi paljon lukea näitä kommentteja :)
   Toi on niin totta - hän tosiaan on ainoa, joka rakastaa meidän lapsia yhtä paljon kuin minä. Tiedän tasan tarkkaan, kun katsomme nukkuvia poikia, että hän tuntee sitä samaa kuin minäkin...

   Poista
 14. Tää oli ihana uutinen! Onnea! <3 Facen puolella sellasta jo uumoilinkin. On kyllä hienoa, kun vanhan päälle voi rakentaa uutta. Siskon samanlaista tarinaa seurailen myös varovaisen toiveikkaasti... Lapsia ajatellen varsinkin yhteen paluu on ihan tosi tosi mahtista! Kesää sinne! <3

  VastaaPoista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall