sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Parveke kesäkuntoon, osa I

Tänä ja viime viikonloppuna olen myllännyt parvekkeella sormet mullassa. Niin rentouttavaa ja addiktoivaa puuhaa! Olen vaihtanut mullat kaikkiin laatikoihin ja ulkokukkapurkkeihin, istuttanut kesäkukkia sekä kylvänyt salaattia ja muutamaa yrttiä. Hommaa helpotti kummasti se, että sain suoraan kotiovelle Green Caren tuotteita. Pari säkkiä multaa, ravinteita ja muuta tarpeellista. Sitten vain hanskat käteen ja mylläämään...

Rucolat itävät jo...Erityisesti tykkäsin Green Caren lannoitepalleroista, joita laitoin salaattilaatikkoon mullan sekaan. Siten kasteluveteen ei tarvitse lisätä lannoitetta, ja salaatit voi parhaassa tapauksessa napsia suoraan suuhun, ilman pelkoa ylimääräisistä makuelämyksistä.Parvekkeen miinuspuolia on mm. suunta pohjoiseen, minkä takia aurinko paistaa sinne vain iltaisin. Toinen miinus hieman laiskahkon asukkaan kulahtaneista parvekekalusteista. Niiden käsittely on ollut tehtävälistalla jo muutaman vuoden. Puuöljy on odottanut kaapissa viime kesästä lähtien, ja ehkäpä jo parin vuoden päästä olen saanut sudittua sen pintaan ;) Myös uusi parvekematto olis ihan jees. Mutta hyvä, että riittää kehiteltävää, niin ei tekeminen lopu kesken. Life is a project!

Myöhemmin lisää kukkia...

6 kommenttia

 1. Täällä myös yksi parvekekasvattaja. Lehtisalaatti ja rucola kasvaa sitkeästi kellertävän homeriutan lomasta, ruohosipuli ilmeisesti otti nokkiinsa kun tuli kavereita samaan purkkiin eikä ole pariin kuukauteen näyttänyt itsessään elämää. Tomaateilla oli kaunis alku, joka koki vahingossa kovia (amppeli putosi koukusta) eikä sen jälkeen myöskään ole ilmentänyt olevansa elossa. Sen sijaan porkkana kasvaa parhaiten, hernettä edustaa pari vahvempaa versoa ja suurimpana yllättäjänä peruna kasvaa aivan silmissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvien edesottamukset ovat joskus mielenkiintoisia... Joskus ottavat nokkiinsa jostain, josta ei oikein ota selvääkään.
   Porkkanoita ja herneitä minäkin ajattelin, mutta taisivat jäädä ajatuksen asteelle. Ellen nyt sitten vielä tempaise ja perusta hernemaatakin partsille :)

   Poista
 2. Älä välitä, vaikka kaikki ei olekaan täydellistä! Meillä on ollut koko sen ajan hankintalistalla terassikalusteet kun tässä on asuttu, mutta vielä ei olla päästy edes kaupoille... Viides kesä siis alkamassa tässä residenssissä. Mutta ehkä tänä kesänä :)
  T. Jenni

  VastaaPoista
 3. Mä on niin epämultasormi, että oksat pois. Harmittaa itseni puolesta, koska se kuulemma on todella terapeuttista puuhaa...

  Ihana parveke teillä! Iloa Muru!

  VastaaPoista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall