torstai 16. huhtikuuta 2015

Sattumuksia (tai sattumattomuuksia)


* Löysin potentiaalisen vaaliehdokkaan. Tosin vielä ehtii muuttaa mieltään moneen kertaan. Mikään ei ole niin pysyvää kuin takinkääntö ja tuuliviiriys.
 

* Olen tankannut töissä alaan liittyvää ruotsinkielistä sanastoa (plus yrittänyt palauttaa mieleen sanojen taivutusta ja millaisia liitteitä tulee mihinkin). Uhh ja ohh. Ihan kuin en olisi ikinä ollut koulun ja lukion ruotsinkielen tunneilla. Suorastaan hemskt ja svårt!

* Olen luonut haikeita silmäyksiä kahteen vaatekaapissani roikkuvaan toppaliiviin. Olen tullut siihen tulokseen, että toppaliivi on ihan epävaate. Minkä kanssa niitä pitäisi käyttää? Ehkä niitä käyttävät vain filmitähdet, joilla on omat stylistit.


* Vaihdoin melkein kaikki kukkamullat ja totesin tappaneeni talven aikana vain yhden huonekasvin. (Muutama kituu siinä hilkulla...) Yhden taas pojat melkein tappoivat, kun epäonninen tulilatva lensi olkkarin matolle tyynynheittelyn seurauksena. Jos kasvit osaisivat puhua, ne luultavasi manaisivat sitä millaiseen maanpäälliseen helvettiin ovatkaan joutuneet.

* Huushollissani vallitsee melkoinen epäjärjestys. Vanhan kotitalon tyhjennys on meneillään ja kaikenlaista tavaraa pitäisi mahduttaa komeroiden syvyyksiin. Kolmion seinät ja kaapit pullistelevat... Tilaa pitäisi raivata myös tavaroille, jotka kuuluvat meille muuttavalle tyypille (ja josta vieläkin salaperäisesti vaikenen).

Lähitulevaisuuden skenaario?


*  Kauhistelen jo etukäteen sitä, että parin viikon päästä pitäisi juhlia kuopuksen synttäreitä. Samana päivänä lapsivieraat ja sen jälkeen aikuisvieraat. Omg ja pyhä jysäys. Että pitikin mennä lupaamaan mitään kemuja...
 
* Bongasin albumista kuviani n. viiden vuoden takaa. Kuvasta katsoi ihan eri ihminen kuin nykyään peilistä. Mihin voi valittaa siitä, että nykyinen peilikuva on paljon leveämpi ja ryppyisempi kuin se viiden vuoden takainen?? Lisäksi vaaka (ja peili) vihjailevat, että olisi syytä lenkkeillä ahkerammin ja mussuttaa herkkuja vähän vähemmän.

* Kaksi limakuutiota [termi Minecraftista] vaatii päästä koneelle, joten adios..! Muistakaa, että räntäsateesta huolimatta ei kannata menettää toivoaan. Kyllä se kesäkin sieltä vielä tulee ja lämpötila nousee juhannukseen mennessä ainakin kaksi astetta.

9 kommenttia

 1. Mä olen aina miettinyt toppaliivin tarkoitusta. MIlloin on sää, jolloin keskikeho tarvitsee lämpöä, mutta kädet eivät?
  Mä keksin; teille tulee vaihto-oppilas!
  Tuuliviiriys on perusominaisuus ja meidän ihanien oikeus!

  VastaaPoista
 2. Mä en ole käyttänyt ehkä 5 krt elämäni aikana toppaliiviä. Epävaate, ehdottomasti!

  Musta sä voisit vihdoin kertoa tuon muuttajan kauan vaietun salaisuuden, it's about time ;)

  Pusut!

  VastaaPoista
 3. Tuo on järkyttävää miten se ruotsinkielen taito häviää heti lukion jälkeen, kun kieltä ei joudu käyttämään. Itse olen opetellut nyt tässä työssäni tekemään edes sähköpostiviestit ruotsinkielellä ja joo, det är så mycket svårt.
  Vai uusia asukkaita olet ottamassa kehiin? Vai käykö kuten välillä käy, että palaattekin exän kanssa yhteen?
  Oikein mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Viimeinen lauseesi oli niin totta, niin lohdullista :) viime juhannus olikin melko vilpakka... hyrr

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista, murut :)
  Lohdullista kuulla, etten ole ainoa, joka ei tajua toppaliivin funktiota. Olen silti yrittänyt sinnikkäästi löytää sille käyttöä ja pukeutunut siihen viikonlopun aikana kaksi kertaa! Nyt voin taas keskittyä tavallisiin järkeviin takkeihin, joiden käytön hallitsen.
  Sitä paitsi lämpötilan pitäisi killua taas inhimillisemmissä lukemissa, joten luultavasti hautaan kaikki toppavermeet kaapin perukoille ja alan olla keväinen hepsankeikka ;)

  VastaaPoista
 6. Siis Tuula, nyt olisi jo korkea aika paljastaa kuka teille oikein muuttaa! Eihän tällaista jännitystä voi kestää!! :D ;)

  VastaaPoista
 7. Mikäli oikein villiksi ryhdyn, saatan lähiaikoina raottaa salaisuuden verhoa ;)
  Ehkä meille on muuttamassa vaikkapa venäläis-bulgarialainen au-pair, jonka majoitan sohvan alle..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Au-pair kuulostaiskin oikein hyvältä! :) Jos sen laittaisi järjestelmään noita paikkoja... ;)

   Poista
  2. Siis järjestelemään... On tää suomen kielikin näköjään välillä vaikeaa! :D

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall