keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Besserwisser

Mitä olisikaan maailma ilman ihmistyyppiä, joka tietää aina kaiken ja tuo sen mielellään esille. Tällä(kin) viikolla olen törmännyt näihin kaikkivoipaisen tietäväisiin ja ylivoimaisen ihanteellisiin ihmiskunnan valolyhtyihin, joita ilman olisimme ryytyneet sukupuuttoon jo ammoisina aikoina. (Tai sitten emme.)

Kaupan kassalla: hamuilet muovikassia ostoksia varten, koska olet unohtanut aamun kiireessä napata mukaan kestokassin. Besserwisser hyökkää takavasemmalta ja heristää omaa rottinkikoriaan: "Tällainen se olla pitää!"

Samainen kauppareissu, klo 9 arkipäivänä ja kotona odottaa kuumeileva kuopus exän kanssa. Besserwisser tietää minun olevan normaalisti töissä ko. aikaan, joten ilmoille pääsee korkeaoktaavinen ihmettely kovaan ääneen: "Mikäs aika tämä muuten on olla kaupassa, eikös sitä kuuluisi töissä olla?!". 

Taloyhtiön parkkipaikalla, kun pysäköit kahdeksi minuutiksi muulle kuin omalle paikallesi (koska on kiire ja vähän hätätapaus). Besserwisser vainuaa tilanteen sekunnin sadasosassa ja säntää paikalle: "Siihenkö meinasit jättää?". - "No niin, ihan vain hetkeksi." - "Vai niin, mitä siitäkin tulisi, jos kaikki pysäköisivät miten sattuu."

Kaupan siiderihyllyllä: annat katseen kiertää eri siiderimerkkejä ja mietit mitä tekisi mieli perjantai-iltana työviikon jälkeen. Paikalle sattuu exän sukulainen, kyselee kuulumisia ja luo pitkän ja paljonpuhuvan katseen juuri löytämääsi six-packiin. Melkein kuulet hänen ajatuksensa: "Vai että sellaista menoa pienten lasten äidillä..."

Lasten kanssa kodin parkkipaikalla työ-, tarha- ja eskaripäivän jälkeen. Besserwisser tulee vastaan: "Kyä on nykylapset hemmoteltuja, kun vanhemmat kuskaa niitä koulumatkoja. Ennev'vanhaa me hiihrettiin ja käveltiin pitkätkin matkat, ei ollut mitään kyytejä."

Niinpä niin. Hankkikaa rottinkiset ostoskorit ja käyttäytykää muutenkin kunnon ihmisten tavoin. Kyä näin maar on!


PS. Ettei nyt joku paremmin tietävä innostu moralisoimaan, niin six-pack riittää stressitasoista riippuen 1-2 viikkoa - en latki kaikkea yhdessä illassa ;) 

5 kommenttia

 1. Mitä elämämme olisikaan ilman noita besserwissereitä? Kyllä sitä aina jonkun pitää luoda niitä pitkiä katseita ja ohjata meidän käyttäytymistämme. Eihän tästä muuten mitään tulisi! :)
  Mutta että se voikin ärsyttää juuri tuollaisina hetkinä, joita kuvailit!

  VastaaPoista
 2. Alan nähdä punaista välittömästi, kun kyseinen ihmistyyppi avaa sanallisen arkkunsa. Mä vaan en voi sietää tärkeileviä, muita halventavia ja tyhmänä pitäviä ihmisiä. Toisaalta en voi sietää sitä, millaiseksi itse muutun tällaisen henkilön seurassa....
  Kumpa osaisi olla välittämättä ko ihmistyypin sanoista....You live, you learn. Ehkä.

  Iloa torstaihin!

  VastaaPoista
 3. <3 Voihh! IHANA kirjoitus. Kohtaan näitä miun poluilla kans. Seuraakohan ne meitä? ;)
  KOHTA on viikonloppua! xxx

  VastaaPoista
 4. Lohdullista, että näitä valioyksilöitä pompahtelee muidenkin tielle. Koitetaan kestää ;)
  Hyvää viikonloppua! (Ja toivotaan, että besserwisserit pysyvät poissa...)

  VastaaPoista
 5. Sitten on vielä se ihmistyyppi, joka alkaa ohjeistaa kaveria tämän fb seinällä kasvatusasioissa, kun kaveri laittaa humoristisen tilapäivityksen lapsensa opettajan lähettämästä Wilma-viestistä. Samaistun täysin ylempänä olleeseen kommenttiin, jossa punaista vilkkuu heti tällaisen ihmisen kommenteista/kohtaamisesta. Ja ei, en minäkään pidä siitä millaiseksi muutun tällaisen ihmisen kohdatessani :) :) En vieläkään tähän ikään mennessä ole oppinut jättämään moisia omaan arvoonsa vaikka kyllä pitäisi. Se mitä päästää suustaan julkisesti kertoo vaan itsestä ei kuulijasta.
  Terkkuja Ikkuna Elämään blogista! Tämä oli hyvä postaus!

  VastaaPoista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall