keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Menossa jonnekin

Ajatella, olemme koko ajan matkalla. Paitsi että matkaamme huimaa vauhtia universumissa auringon kiertoradalla, olemme jatkuvasti menossa kohti uusia arjen sattumuksia ja suurempia päämääriä. Aina - tai useimmiten - emme itsekään tiedä, mikä on suunta ja päämäärä. Emme tiedä mitä matkan varrella tapahtuu tai pääsemmekö edes perille, sinne jonnekin, jota emme itsekään tiedä.


Minäkin matkaan tavalla tai toisella kohti kymmeniä erilaisia päämääriä: töihin, kotiin, kauppaan, lenkille, uusiin ihmissuhteisiin, kylään, tapahtumiin, elämän suuriin ja pieniin käänteisiin, arjen sattumuksiin. Koskaan en oikeasti voi tietää mihin päädyn - ruokakaupan sijaan ex-tempore kirpputorille, ikuisen avioliiton sijaan eroon, imurointi vaihtuu kyläilyreissuun jne... Joskus sitä eksyy, tekee u-käännöksiä tai ajaa levähdysalueelle. Joskus moottoritie vaihtuu hiljaiseksi kylätieksi.


Matkalla saattaa tapahtua odottamattomia käänteitä - tietyömaa, rengasrikko, satunnainen kulkija ojentamassa kukkakimpun (kiitos sille nuorelle naiselle keskustorin laidalla joskus pari vuotta sitten - muistan vieläkin ilolla!). Elämä kulkee toisinaan halutulla tavalla, mutta välillä tempoilee ihan omille urilleen. Voimme yrittää ohjailla ja tehdä korjausliikkeitä, mutta tie vie mihin vie... Ei voi kuin luottaa siihen, että matka on juuri sellainen kuin pitääkin ja määränpää on ihan okei.

En tiedä mihin nyt olen menossa, mutta uskon, että johonkin positiiviseen. Roikun mukana punaisessa langassa ja katson mitä tuleman pitää... ;)Kuvat Pinterestistä - mistä nyt tänään satuin pitämään.

4 kommenttia

 1. Elämä on arvaamatonta, ja mikään tie kulkee harvoin suoraan ilman mutkia, u-käännöksiä, ylämäkiä ja alamäkiä. Ne kaikki kuuluvat kokemukseen, siihen matkaan :)

  Mä olen varma, että olet menossa jonnekin positiiviseen! Puss!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin uskon, että päämäärä (se jokin niistä) on positiivinen. Kun vaan jaksaisin uskoa siihenkin, että myös matka sinne menee ihan hyvin (ja ilman hermoromahduksia).
   Puss ja halaus!

   Poista
 2. Pohdit upeasti elämän kulkua ja miten tosiaan olemme aina matkalla jonnekin. Kaikkea ei tule edes itse ajatelleeksi. Kiitos ihanista ajatuksista!
  Kohti uusia positiivisia tilanteita rinta rottingilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana palaute, kiitos :)
   Hyviä matkoja ja päämääriä myös sinne!

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall