maanantai 5. tammikuuta 2015

Pitkiä aamukahveja

Tämä pitkä viikonloppu tuntuu olevan yhtä aamukahvien juontia. Tai päiväkahvien, jos nyt tarkkoja ollaan, sillä yksiäkään kahveja en ole juonut aamulla :)  Saa nähdä miten sopeudumme taas aikaisiin aamuherätyksiin sekä työn, päiväkodin ja eskarin rytmittämiin päiviin... En mitenkään erityisen innolla odota normiarkea, vaan voisin kellua näiden laiskojen päivien tunnelmissa vielä pitkään.

lehdet: lehtiapaja.fi


Päiviäni on sulostuttanut se, että pojilla on kasa uusia legoja ja muita leluja, joiden parissa leikkivät melko intensiivisesti. Vastapainoksi he osaavat myös nahistella ja riehua todella rasittavan paljon. Rauhalliset hetket olen käyttänyt naistenlehtien lukemiseen tai hömppäsarjojen katseluun. Erityisesti ilahduttaa Anna, joka tipahtaa mieleni piristykseksi viikottain. Pientä arjen luksusta :)
Tilasin täältä: www.lehtiapaja.fi


Naistenlehdet ovat erityisen sopivaa luettavaa silloin, kun pojat ovat luonani. Aivokapasiteetti ei kerta kaikkiaan tuolloin riitä minkään muun lukemiseen. Keskeytyksiä tulee noin puolen minuutin välein ja leikeissä volyymitasot nousevat aikamoiseksi (sorry, naapurit). Naistenlehtien sisältö ja juttujen rakenne on sellainen, että lukeminen on helppo keskeyttää ja jatkaa voi taas, kun keskeytys on ohi. Kirjoja luenkin lähinnä silloin, kun olen yksin. Silloin voi keskittyä ja venyttää lukuhetkiä juuri niin pitkään kuin hyvältä tuntuu. Kirjapinossa on nytkin vaikka miten monta herkkua, joista meneillään on Esko Valtaojan Kaiken käsikirja. Olen suorastaan ihastunut! Älykästä, huumorintajuista ja fiksua tekstiä - vaikka putoilenkin kärryiltä aika ajoin ;) 


Poden muuten maailmankaikkauden ärsyttävintä virustautia. Kurkku on kipeä jo ainakin kymmenettä päivää ja ääni lähes poissa. Ei auta niin mikään, eikä tähän tietenkään ole mitään lääkettä. Lääkäri "lohdutti", että nyt on liikkeellä viruskantaa, jonka oireisto saattaa jyllätä jopa kuukauden. Kiva tietää...

Vaikkei lääkettä olisikaan, voi itseään onneksi terapoida suklaalla, vihreillä kuulilla ja ajattelemalla kevättä.

4 kommenttia

 1. Naistenlehdet ovat ehdottomasti elämän suola! En kyllä pärjäis ilman!
  Valoisaa viikkoa, ja pianhan me nähdään -jippii!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tosiaan, pian nähdään! siinä naistenlehdet kalpenee, kun ollaan ihan luksus-mielellä! ;)

   Poista
 2. Minullekin tulee Anna taas kuukauden jakson. Välillä siinä on ihan hyviä juttuja, mutta kun vertaan vanhoja lehtiä näihin nykyisiin, niin mielestäni taso on mennyt alaspäin. Aiemmin on ollut pidempiä juttuja ja laajempia raportteja kuin nykyisin. Ehkä meistä on tullut lyhytjännitteisempiä kuin aiemmin. Tilaan lehden aina kuukaudeksi, kun miehelle tulee omista kestotilauksistaan tarjoukset ilmaislehdistä. Niin ja nyt mulle tulee vielä Eeva. Siitä tykkään tosi kovasti. Sen taso on säilynyt vuosien saatossa yhtä hyvänä.
  Mulla oli muuten syksyllä työkaverilla kurkku kipeänä varmaan kaksi kuukautta ja vasta joulun jälkeen hän alkoi nauttia kivuttomista päivistä. Oli rankkaa ihmiselle, joka urheilee tosi paljon. Joten tsemppiä vaan sairastamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta mitä sanoit juttujen tason laskemisesta ja pituudesta. Ehkä tämä some-maailma on tehnyt ihmisistä keskimäärin lyhytjännitteisempiä ja keskittymiskyvyttömiä..?

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall