torstai 1. tammikuuta 2015

Ensimmäinen

Vuoden ensimmäinen päivä on vähän kuin kirjoittamaton sivu uudessa kirjassa - uusi ja houkutteleva alku uuteen ajanjaksoon. Kuitenkaan sille ei voi kirjoittaa ihan mitä tahansa, vaan sen sisältö riippuu edellisistä osista. Kirjan henkilöt ovat suunnilleen samat ja juonikin kulkee pitkälti samaa rataa. Pieniä säätöjä ja muutoksia voi onneksi tehdä ja päähenkilön sisäinen dialogi ja ajatukset voivat hioutua rakentavammiksi - näin ainakin toivon. 

Itselläni ei ole tapana tehdä lupauksia uudelle vuodelle. En aio viettää tipatonta tai sokeritonta kuukautta, en lupaa harrastaa mitään enempää tai vähempää. Jos jotain lupaisin, niin nukkua voisi enemmän ja stressata asioita vähän vähemmän. Lupausten sijaan heitän ilmaan erilaisia toiveita ja ajatuksia siitä, mitkä asiat tekisivät elämästäni tyytyväisempää ja tasapainoisempaa. Toivon löytäväni niitä korjausliikkeitä, joilla kehoni, mieleni ja sosiaaliset kuvioni löytävät ne uomat, jotka tukevat minun ja poikien hyvinvointia parhaiten. Toivon myös voivani tukea lähipiiriäni oikealla tavalla, olla olkapäänä sitä tarvitsevalle ja kuuntelevana korvana sille, joka on sitä vailla.
Vuosi sitten tähän aikaan olin elämäni ehkä isoimpien kriisien keskellä. Tuolloin en tiennyt mitä kaikkea olisi edessä. Pelkäsin, epäröin, olin kuin pyörremyrskyn silmässä. Avioliitostamme oli jo pitkään ollut kateissa ilo ja yhteisymmärrys, jäljellä vain kyräily, epäsopu ja kasvava katkeruus. Tuohon tilanteeseen olimme päätyneet, kun liian pitkään oli liian paljon kaikkea. Stressiä, väärinymmärryksiä, vääriä valintoja, liian isoja taakkoja, jaksamisen liiallista venyttämistä.

Eron jälkeen löytyi tyydyttävä tasapaino suhteessa itseen, jaksamiseen ja omiin rajoihin. Elämänilokin pilkahteli lupaavasti sieltä täältä. Moni asia loksahti sille kuuluvaan mittakaavaan ja sai uudenlaisen ymmärryksen. Nyt olen (toivottavasti!) selvinnyt pahimmista kapeikoista väljemmille vesille.

Siinä missä viime vuonna hajotettiin monta asiaa, on nyt aika rakentaa. Haluan rakentaa elämääni pysyvien ja vakaiden asioiden varaan. Haluan jotain sellaista, joka ei kaadu kaikissa elämän myrskyissä (vaikka vähän huojuisikin) ja joka toimii tukena ja turvana kaikissa käänteissä. En vielä tarkkaan tiedä mitä se on, mutta ehkä se ajan saatossa selviää. Avain lienee itsessäni ja omissa ajatuksissani. On aika miettiä mihin sisäinen kompassini näyttää (<- todella inspiroiva kirjoitus!).


Pintapuolisemmin ajatellen haluan myös lukea monta hyvää kirjaa, nauraa räkättää ystävien kanssa, seikkailla, ostaa hävyttömän ihanan kesämekon (kunhan se aika tulee!), katsella auringonlaskuja, katsoa hyviä leffoja poikien kanssa, syödä hyviä ruokia ja kuunnella musiikkia, josta pidän.

Vain minä itse voin päättää millaisia ajatuksia ajattelen, mitä sanoja puhun ja miten elämääni suhtaudun. Kuljenko kadun varjoisaa vai valoisaa puolta, millaista sisäistä dialogia kuuntelen ja ajattelenko lasini olevan puoliksi täynnä vai puoliksi tyhjä. En lupaa muuttua zeniläisen tyyneksi, mutta lupaan kiinnittää huomiota asioihin eri tavalla. 

Ihanaa ja oikeanlaista uutta vuotta sinulle! ♥


11 kommenttia

 1. Ihana kirjoitus Tuula <3
  -Reetta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana sinä :) Kiva, että löysit tänne.
   Voimia uuteen vuoteen ♥

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Ihana kirjoitus, muru.

  Sinä sen osasit tiivistää (niin kuin aina): Avain lienee itsessäni ja omissa ajatuksissani.

  Avaimia, iloa ja valoa uuteen vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avaimia toivotaan löytyväksi, meille kaikille :)
   Ihanaa ja säihkyvää uutta vuotta!!

   Poista
 4. No niin, sählään ihan kunnolla... Sanomani piti, että ihana blogi sinulla ja että onnellista ja oikeanlaista vuotta myös sinulle :) T. Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että löysit tänne! Toivotaan vuoden varrelle hyviä asioita ja lempeyttä ♥

   Poista
 5. Oikein ihanaa alkanutta vuotta!
  Sinulla on ihania toiveita tälle vuodelle ja hyvin toteuttamiskelpoisiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa uutta vuotta! Olen aloittanut jo ainakin lukemaan hyvää kirjaa ja boksilla on viikonloppua varten monta hyvää leffaa :)

   Poista
 6. Johan se voittokulku on aloitettu; tämä vuosi on paljon parempi (jo nyt) kuin viime vuonna samaan aikaan. Eikö??
  Kaikkea ihanaa sinulle!!!

  VastaaPoista
 7. Minä lupasin tänä vuonna lukea enemmän muiden kirjoittamia blogeja, kiitos sinulle tästä ja kiitos myös palautteesta ja kannustuksestasi, toivottavasti lupaukset ovat pitäneet!

  VastaaPoista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall