lauantai 22. marraskuuta 2014

Tekosyyttömyyttä

Varoitus: älkää lukeko, jos ette halua luopua muutamasta mukavasta tekosyystä... ;)

Itseäni vaivasi (ja vaivaa ajoittain vieläkin) turhien tekosyiden taakse piiloutuminen. Ei muka ollut aikaa, mahiksia, rahaa, vaatteita, tai milloin mitäkin - eikä voinut liikkua riittävästi. Mukamas. Ihmismieli on hieman petollinen ja laiska. On helpompi keksiä pari latteahkoa tekosyytä kuin ottaa oikeasti itseään niskasta kiinni ja kokea epämukavuutta ottaakseen askeleita kohti haluamiaan asioita kuten parempaa kuntoa.


Tässäpä näitä:

En voi lähteä jumppaan, koska minulla on pienet lapset, enkä pääse irti arkirutiineista.
-> Leikkipuisto on mainio toiminnallisen kuntoilun mekka. Hiekkalaatikon reunaa voi käyttää erilaisiin punnerruksiin, steppilaudan korvikkeena tai sillä istuen voi tehdä vatsaliikkeitä. Kiipeilytelineet ovat loputon mahdollisuus erilaisiin lihaskuntoliikkeisiin. Hippaa tai pallopelejä voi leikkiä missä vain ja jos lapsi potkaisee pallon pikkaisen liian pitkälle, niin hyvä - saat vähän lisää liikettä ;)
Miinuksena se, että muut paikallaan nököttävät äidit voivat hieman katsoa pitkään. Mutta hitot siitä. (Sitä paitsi puolen vuoden päästä sinun peffasi on paremmassa kuosissa kuin heidän.) 

En pääse juoksulenkille, koska olen kaiket illat yksin lasten kanssa kotona.
-> Pistä lapset pyöräilemään ja hölkyttele itse perässä. Tai jos lapset pärjäävät 5 minuuttia yksin kotona, se riittää: juokse se viisi minuuttia, sitten kipaise kotona katsomassa, että pallerot ovat hengissä ja juokse toinen 5-minuuttinen. Jne... Tai sovi tuttavaperheen kanssa, että vahditte vuorotellen toistenne lapsia, jotta pääsette lenkkeilemään vuoron perään. Facebookissa huhuilemalla saatat löytää innokkaan ja vastuuntuntoisen lukiotytön vahtimaan lapsiasi sopuhinnalla.

Haluaisin kuntoilla, mutta minulla ei ole aikaa.
-> Höpö höpö. Kuntoilun ei tarvitse olla 2-tuntinen rääkki, vaan 10 minuuttiakin on parempi kuin ei mitään. Punnerruksia, kyykkyjä ja vatsaliikkeitä voi tehdä vaikka kotiaskareiden välissä. Parikymmentä punnerrusta, pyykit koneeseen, parikymmentä kyykkyä, tiskit pois koneesta, muutama minuutti vatsaliikkeitä ja sitten ruuanlaittoon... Got it?

En haluaisi lähteä kuntosalille, koska siellä on epämukavaa, joten en voi siis kuntoilla.
-> Osta kotiin kahvakuula tai pari käsipainoa. Niillä saat jo aikaiseksi ihan hyvän treenin - ainakin paremman kuin naistenlehtien lukeminen sohvalla ;) 

Jumpat ovat aina väärään aikaan, enkä ehdi tunneille.
-> Youtube pursuaa jumppavideoita, joten ei kun hopihopi treenaamaan!

Pienikin panostus oman hyvinvoinnin eteen kannattaa ja samalla kasvaa tunne siitä, että oikeasti voi hallita omaa elämäänsä ja tekemisiään. Emme ole oravanpyörän orjia, ellemme itse niin halua. 

Vieläkö jäi tekosyitä? Jos jäi, niin kertokaa mullekin - niin voin kumota ne. 
Oikeat syyt ovat sitten asia erikseen, ja ne (ehkä) hyväksyn ;)


5 kommenttia

 1. Jaksaa jaksaa... Ihana tsemppipostaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, itselleni tuli tästä postauksesta vähän sellainen Kissi Vähähiilarimainen fiilis :D Paitsi ettei mulla ole ihan yhtä lyhyttä hamosta kuin hänellä ;)

   Poista
 2. Tämä on niin totta! Itse olen tekosyiden mestari, mutta toisaalta minä olen myös se, joka on blogissaan kirjoittanut siitä, kuinka myös kotona (=sisällä) voi harrastaa juoksua :D Joo, harmi vain, että innostukseni tyssäsi aika lailla alkuunsa ja palasin tekosyiden moninaiseen maailmaan. Nyt tässä pojan synttäreiden tarjoilupuolta tuhotessani uhoan taas, että HUOMENNA teen asioille jotakin. Tänään en millään ehdi. Minulla on myös paha flunssa. Koiraakaan ei näytä ulkoilu kiinnostavan. Ja ja ja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Flunssa on oikea hyvä syy :)
   Ja jokainen kompastuminen tekosyiden viidakkoon on vain hyvä mahdollisuus nousta uudelleen.
   Mukavaa ja voimallista viikkoa!

   Poista
 3. Loistavasti perusteltuja tekosyiden poistamisia! Minulla ei ole tuohon mitään lisättävää.

  VastaaPoista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall