keskiviikko 6. elokuuta 2014

Uusia alkujaTällä viikolla on jännitetty PALJON. Huomenna alkaa kuopuksen tarha kesätauon jälkeen. Koska menivät lopettamaan toiminnan poikien vanhassa pienessä tarhassa, on edessä siirtyminen uuteen isoon tarhaan. Onneksi siellä on vastassa samat tutut tädit kuin vanhassakin ryhmässä, mutta onhan se silti iso muutos. Eri paikka, isot tilat, valtaisa piha, erilaisia toimintatapoja...Toivotaan parasta, että uuteenkin tarhaan tottuu nopeasti.

Esikoisellakin on edessä uusia tuulia, kun huomenna alkaa eskari! Meillä päin eskarit ovat ala-asteen yhteydessä, eikä tarhassa, kuten jossain muualla. Kyseessä on siten aika iso muutos ja hyppy "isojen" lasten maailmaan. Meidän tapauksessamme kuitenkin eskari on erillisessä rakennuksessa ison ala-asteen vieressä, joten siinä mielessä lasku on hieman pehmeämpi.

Täytyy kyllä myöntää, että äitiäkin vähän jännittää. Kun ennen sai heittää kummatkin pojat samaan tarhaan, niin huomisesta lähtien heidät sitten saakin roudata kahteen eri paikkaan ja kumpikin varmaan potee aluksi eroahdistusta ja jännitystä... iiik!

Eipä sillä - luotan ihan täysin siihen, että pikkuiseni pärjäävät mainiosti. Esikoinen on hyvin sosiaalinen ja avoin tapaus. Osaa ottaa esille mahdolliset huolen aiheet ja kysyä apua, jos sellaista tarvitsee. Se mitä hänen kohdallaan jännitän, on mahdolliset kiusaajat, jos sellaisia osuu kohdalle. Poika kun ei omaa vieraampia ihmisiä kohtaan sellaista tervettä aggressiota, joka auttaisi pitämään puolensa...

Kuopuskin varmasti pärjää ja oppii uuden talon tavoille. Parin viikon päästä arki varmaan pyörii jo ihan mallikkaasti meillä kaikilla.

Vaan mitähän uutta se poikien äiti keksii elämäänsä..? ;) 

6 kommenttia

 1. Hyvin se menee, mutta toivotan tsemppiä kuitenkin :)!

  Vaan mitähän uutta se poikien äiti keksii elämäänsä..? -> menee trefffeille ;)

  VastaaPoista
 2. Keksii se...mä oon ihan varma!!!!
  Pojille kanssa tsemit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin kahdenkymmenen halauksen, sadan tsemppauksen ja miljoonan kilon verran haikeutta - aamu meni ihan hyvin :) Mun vauvani on nyt eskarissa, ihmeellistä!

   Poista
 3. Nuo uudet tilanteet ovat aina niin jänniä; sekä lapsilla että vanhemmilla. Myös täällä meillä on ollut niin, että eskari oli eri paikassa kuin tarha ja kaksosten sitä käydessä se oli samassa tilassa alakoulun kanssa. Meillähän ei pojat ole koskaan päiväkodissa, joten sosiaalisten verkostojen luominen ja tilasta taisteleminen on aina ollut paljon vaikeampaa kuin päiväkotilapsilla. Lisäksi olivat päältä kovia ja sisältä kovinkin pehmeitä poikia, joten kaikki pienikin kiusa sattui kovasti. Onneksi nuo ajat ovat ohi, sillä vieläkin muisteleminen saa aikaan minussa ahdistusta.
  Kun lapsilla on elämässä paljon uutta niin varmasti äitikin jotain keksii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päältä kovat ja sisältä pehmeät varmaan saavat ne mojovimmat iskut :( Vieraammat kun eivät sitä sisäistä pehmeyttä näe... Ei ihme, jos ahdistaa vielä jälkikäteenkin!

   Täällä tämä emo katselee kelloa ja miettii kovasti, että miten ne poikaset tahoillaan pärjäävät... Ihan hyvin varmaan ja todennäköisesti paljon paremmin kuin minä :)

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall