tiistai 29. heinäkuuta 2014

Laskeutumista arkeen

Pari viimeistä päivää on kulunut totutellessa taas aamuheräämisiin, työasioihin ja jonkin asteiseen tylsyyteen. Loma oli IHANA! Oli pitkiä laiskoja aamuja, aikatauluttomuutta ja haahuilua. Oli kivoja tekemisiä, yhdessäoloa lasten kanssa ja kotona rauhassa hengailua. Neljä viikkoa oli riittävän pitkä aika irrottamaan minut kaikista tympäännyttävistä rutiinikuvioista.

Mutta loma aina loppuu aikanaan ja on sopeuduttava arkirytmeihin. Valehtelisin, jos väittäisin, etten kaipaa takaisin lomalle. Surkuttelun sijaan lienee parempi keskittyä siihen, että keksii illoiksi ja viikonlopuiksi mukavia tekemisiä. Ehkäpä leffailtoja poikien kanssa, tapaamisia ja viinilasillisia tyttöjen kanssa, pieniä irtiottoja, pari uutta vaatetta syksyksi, hyviä kirjoja... Kenties tästä voi selvitä hengissäkin?Tällä hetkellä iltani ovat hiljaisia, kun pojat ovat isällään. Kaipaan heitä, mutta toisaalta otan tämän mahdollisuutena levätä ja ottaa rennosti. Minua ilahduttavat maljakkoon poimitut poikien kasvattamat kukat - kasvipalstalta kerätty ja rakkaudella kotiin kuljetettu :) 

Kukkamaljakko koreilee uus-vanhalla työpöydälläni, josta tulee aina hyvä mieli.

6 kommenttia

 1. Löysin tänään kivan blogisi. Jään seuraamaan kuulumisianne. Mukavaa arkea loman jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein mukavaa, että löysit tänne - tervetuloa :) Ja minäkin muuten tykkäsin sinun blogistasi, kun kävin kurkkaamassa!
   Mukavia kesäpäiviä sinulle ♥

   Poista
 2. Tsemppiä, kyllä arjesta voi selvitä loman jälkeen hengissä, se vaatii vain asennemuutosta, joka vie aikaa.

  Mä koin oman 3 viikon lomani liian lyhyenä koska osa siitä meni sairasteluun. Mutta no can do. Ei auta itku markkinoilla. Tulta päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolme viikkoa on ehdottomasti nafti aika, jos osa ajasta kuluu sairastamiseen :( Harmillista... Nyt pitää panostaa iltoihin ja viikonloppuihin ja rentoon mielialaan. Muista viinilasilliset, paaaaaljon jäätelöä, lehdet, kirjat, lököily - kaikki mikä tekee elämästä elämisen arvoista.

   Mulla jo pelkästään se, että pitää kääntää elimistön aikataulut takaisin arkiraiteille, tuottaa tuskaa. Lomalla olin päivävaatteissa ehkä klo 10. Nyt pitäisi siihen mennessä olla tehnyt jo ziljuuna työtä...

   Poista
 3. Salaisuus lienee se, että keksii illoiksi jotain kivaa. Tällä hetkellä se on mulle haaste. HAluan nähdä ihmisiä, mutta kaikki on jossain. Lisäksi jarruja jalassa yksi lapsi, jonka kanssa en halua tehdä mitään poikkeavaa.
  Odotan siis iltoja ja Teho-osasto putkea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti - illoiksi ja viikonlopuiksi kaikkea kivaa :)
   Tähän saakka olen kyennyt vain makaamaan sohvalla horroksessa ja tuijottamaan jotain idioottiohjelmaa telkkarista (asia, jota yleensä ikinä en harrasta). Kertoo ehkä siitä, että kroppa ja mieli on ihan väsyksissä näistä arkirytmeistä, heräämisistä, toimistolla istumisesta yms... Mutta kunhan tästä taas palaudun rytmeihin, alan tehdä kivoja juttuja! :)

   PS. Kaikki komeat ja kivat miehet - saa tulla pimpottamaan ovikelloa ;)

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall